بهره‌مندی بیش از ۱۵هزار نفر از آموزش‌های رایگان صنایع‌دستی در البرز

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز با اشاره به وضعیت موجود صنایع‌دستی در استان البرز گفت: این اداره کل تا کنون ۱۳هزار و ۶۵۰ مجوز فعالیت در حوزه صنایع‌دستی صادر کرده است. از این تعداد تا کنون ۸۵۰ مجوز کارگاهی صنایع‌دستی در استان صادر و تمدید شده که نسبت به پنج سال گذشته رشدی حدود سه برابر داشته است.

رحیم خاکی در گفت‌وگو با میراث‌آریا با اشاره به اینکه مجوزهای صنایع‌دستی برای هنرمندان در سه گروه قابل دسته‌بندی است، اظهار کرد: اولین گروه از هنرمندان دارندگان کارت شناسایی صنایع‌دستی در یکی از رشته‌های مورد تأیید وزارت میراث‌فرهنگی هستند که تا کنون بیش از ۵۵۰۰ کارت شناسایی برای هنرمندان صنایع‌دستی در استان البرز صادر شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز با بیان اینکه دومین گروه دارندگان پروانه تولید انفرادی هستند که بدون داشتن نیروی کار و به صورت انفرادی در کارگاه‌های کوچک خود مشغول به فعالیت و تولید هستند. تا کنون بیش از ۴۲۰۰ مجوز در این حوزه صادر شده است.

او دسته سوم را دارندگان کارگاه تولیدی صنایع‌دستی عنوان کرد که از یک تا ۵۰ نفر و بیشتر نیروی کار دارند و تا کنون حدود ۸۵۰ فقره پروانه تولید کارگاهی در این استان صادر و تمدید شده است و نسبت به پنج سال گذشته نزدیک به سه برابر رشد داشته و از ۳۰۰ کارگاه در سال ۹۸ اکنون به ۸۵۰ کارگاه رسیده است.

خاکی همچنین از صدور مجوز مشاغل خانگی برای بیش از ۳هزار نفر به صورت مستقل و بیش از ۱۰۰ نفر به صورت پشتیبان خبر داد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز ترویج و پاسداشت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی را یکی از وظایف ذاتی این اداره کل برشمرد و افزود: برای این منظور تا کنون بیش از ۱۵ هزار و ۲۰۰ نفر از آموزش های رایگان صنایع‌دستی بهره‌مند شده اند.

او ادامه داد: آموزش علاقه‌مندان در شهرستان‌های استان در بازه‌های زمانی در طول سال انجام می‌شود و هنرآموزان گواهینامه مهارت از سوی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز دریافت می‌کنند.

خاکی با اشاره به اینکه تاکنون ۳۳۷۸ زندانی در استان از آموزش‌های صنایع‌دستی بهره‌مند شده‌اند، گفت: آموزش زندانیان در طی تفاهم‌نامه‌های انعقادی با اداره کل زندان‌ها برای این قشر به صورت رایگان صورت می‌گیرد تا با یادگیری مهارت‌های کاربردی صنایع‌دستی بتوانند پس از آزادی به در آمدزایی برسند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز با اشاره به افزایش رشته‌های آموزشی صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: این آموزش‌ها از ۱۵ رشته به ۲۵ رشته در سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است.

به گفته او هنرمندان زبردست و استادکاری در استان البرز مشغول به فعالیت هستند که آثار نفیسی تولید می‌کنند و تاکنون ۸۹ اثر هنرمندان صنایع‌دستی موفق به کسب مهر اصالت ملی شده و ۹ اثر نیز مهر اصالت بین‌المللی دریافت کرده‌اند.

خاکی همچنین از افزایش رشته‌های شاخص صنایع‌دستی استان به ۸۳ رشته در سال‌های اخیر خبر داد و گفت: رشته‌های چوبی مانند معرق و منبت، سفال و سرامیک، تولیدات دست دوز چرمی و همچنین گلیم از جمله رشته‌هایی هستند که  از  بیشترین رونق در استان البرز برخوردارند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403032201183
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha